Kalite Kontrol

Günümüzde gida mikrobiyolojisi laboratuarlarinda yaygin olarak ticari dehidre formülasyonlardan hazirlanan besiyerleri veya kullanima hazir besiyerleri kullanilmaktadir. Kullanima hazir besiyerlerinin kalite kontrolleri için kullanici laboratuvarin sorumluluklari Bölüm 1.3’ de verilmistir. Dehidre formülasyonlardan hazirlanan besiyerleri için bu bölümde verilen yari-kantitatif ve kalitatif kontrol metotlari yeterlidir. Kantitatif kontrol metotlarinin dehidre besiyeri veya kullanima hazir besiyeri üreticileri tarafindan uygulanmasi zorunludur. Laboratuvarlarin bir besiyerini veya farkli marka bir besiyerini ilk kez kullanacaklarinda kantitatif kontrol metotlarini kullanmalari önerilmektedir.

Laboratuvarda hazirlanan her bir parti besiyerinin (Ayni zaman diliminde hazirlanmis …

Devamı için tıklayınız.